skip to Main Content

Weetjes over het geven van een gezonde verzorging aan planten

Vind je het leuk om planten te verzorgen? Heb je tuinieren als ontspanning. Niet altijd lukt het alle plantjes gezond te houden. Je zult denken het ligt aan jou, maar dat is het helemaal niet. Je leert van je fouten en in dit geval kun je dan verbeteren met het onderhoud van je plantjes. De plantjes hebben extra verzorging nodig en dit kan alleen met enkele handige weetjes over het gezond houden van je planten. Hoe meer groen, hoe meer rust je krijgt.

1. Zonlicht

Een plant heeft enkele factoren nodig om te kunnen groeien. Ontbreekt er 1 van ze dan gaat je plant niet lang leven. Zo is zonlicht erg belangrijk voor de plant. Dat betekent niet dat je jouw plant meteen in zonlicht moet plaatsen, hij gaat dood. Jouw plant in zonlicht plaatsen betekent dat je plant genoeg licht moet krijgen, dus niet in een donkere kamer, anders kan hij niet groeien.

2. Water

Net als hoe wij mensen water nodig hebben om te kunnen leven, heeft een plant dat ook nodig. Maar te veel water geven denkend dat hij beter gaat groeien is helemaal verkeerd. Een plant groeit pas goed wanneer je hem niet verdrinkt in water. Als je ziet dat het een beetje droog is dan kun je hem sproeien met water. Het bodem en bladeren mogen even nat zijn. Bij sommige planten merk je dat het niet nodig is om elke dag water te geven. Water zo een plant pas wanneer je merkt dat de bladeren droog worden.

3. Vitaminen

Alleen met water kan een plant zeker wel groeien, maar er is ook kans dat hij niet lang blijft. In zo een geval kun je het beste vitaminen aanschaffen. Dit zijn speciale voedingstoffen die jouw plant sterk maken. Sommige planten zijn zeldzaam. Je kunt in zo een geval de juiste voeding geven. Elk plant heeft weer een bepaald soort nodig. Daarom is het goed om je eerst goed te laten informeren alvorens je het aanschaft.

4. Binnenplant of buitenplant

Planten zijn zeldzaam en gevoelig. Er zijn verschillende soorten planten. Denk maar aan de binnen en buitenplanten. Binnenplant betekent niet dat je hem niet naar buiten mag brengen en omgekeerd ook. Binnenplanten kun je af en toe ook naar buiten brengen voor frisse lucht. Je zult merken dat hij daarna goed gaat groeien en snel ook.

5. Grond of pot

Wanneer je plantje nog klein is dan kun je hem het beste in een pot plaatsen. Dit gebeurt meestal, zodat de wortels kunnen groeien. Als dit gebeurd is dan kun je hem in de grond stoppen. Maar het hangt elk keer af van welk soort plant het is. Sommige van de planten kunnen door in een pot blijven, maar dan is het aangeraden een grotere en ruimere pot aan te schaffen.

6. Ruimte

Een plant heeft genoeg ruimte nodig om te groeien. Heb je nog meer planten dan kun je de planten het beste ver van elkaar houden. Door ze dicht bij elkaar te plaatsen groeien ze niet goed. Een plant heeft in het begin genoeg ruimte nodig. Wat je ook kunt doen is, jou plant onder een boom zetten, zodat hij kan ademen. De grote boom geeft hem ook de nodige zuurstof en schaduw. Verder krijgt ook nog licht. Je kunt zien dat de groei van een plant niet zomaar geschiedt. Je moet je eerst kunnen houden aan bepaalde regels. Als je een plant aanschaft en merkt dat hij uitdroogt, klopt er iets niet.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top