skip to Main Content

De 5 beste planten die kunnen groeien zonder licht

Vind je het leuk om je omgeving te versieren met de mooiste planten? Het is van beland om ook plantjes in huis te hebben. Dit is nodig, omdat het jouw de nodige zuurstof geeft. Een plant heeft ook de nodige zorg nodig om te kunnen leven. Maar niet een ieder heeft de tijd om dit te doen. Wil je leuke plantjes in huis, maar heb je de tijd niet ervoor? Geen probleem. Er zijn speciale planten die ook in het donker kunnen groeien. Je hoeft er dus niet de hele tijd op te letten als hij genoeg licht krijgt of niet. Het groeit heel goed in het donker en geeft jou ook de nodige rust en energie. Er zijn 5 planten die heel goed kunnen groeien in het donker. Deze zijn bekend en goed in het donker.

1. Calathea

De calathea plant is een hele aparte soort plant. Het heeft grote bladeren met duidelijke tekeningen erop. Het is een tropische plant met veel designs kun je zeggen. De Calathea komt van nature uit het tropisch regenwoud dat betekent dat hij weinig zonlicht heeft gehad door de hoge bomen. Een plant wiens bladeren tekeningen heeft kan niet tegen zonlicht. Daarom mag hij niet rechtstreeks in contakt komen met de zon anders verbranden de bladeren. Een calathea plant heeft niet elke dag water nodig. Maar hij moet ook tijdig krijgen anders droogt hij snel uit. Dit controleer je door je vinger in de bodem te steken en te voelen als hij vochtig is.

2. Dieffenbachia

De dieffenbachia is ook een plant uit de tropische regenwoud. Dat betekent dat hij gewend is aan water. Hij kan wel zonder licht. In de zomer moet hij wel op tijd vochtig gehouden worden, let op dat de bodem altijd vochtig is. In de winter heeft de dieffenbachia niet zoveel water nodig. Het blijft lang vochtig. De dieffenbachia moet ver van zon gehouden worden anders krijgt hij bruine bladeren. Wil je de dieffenbachia toch voor het raam dan is het geadviseerd om hem 2 metet verwijderd te houden van het raam zodat er geen zonlicht naar binnen kan.

3. Drakenbloedplant

De drakenbloedplant groeit het best zonder direct contact met zonlicht. Het is een echte kamerplant. Een drakenbloedplant kan niet rechtstreeks in de zon en daarom kun je hem het beste ver van je raam houden. Anders kan hij snel geel worden. In de winter kun je hem wel vaker langs je raam zetten. Een drakenbloedplant kan alleen in de zomer gevoed worden. In de winter hoeft dat niet. Deze plant kan het beste alleen 3 uren in de zon zitten.

4. Graslelie

De graslelie is heel mooi om te zien. Het is een langwerpige bladeren plant die ook bloemen geeft aan de rand van de bladeren. De graslelie kun je makkelijk in huis plaatsen met licht of schaduw. Maar niet rechtstreeks in zonlicht. De graslelie hoeft niet elke dag water te krijgen. Geef hem alleen 2 keer in een week water. Want hij houdt lang vocht en kan daardoor langer leven. De bladeren kun je wel vaker sproeien, zodat de bladeren schoon blijven. Zie je bruine punten aan je bladeren dan kun je hem wegknippen, maar verder hoeft het niet gesnoeid te worden.

5. Slaapkamergeluk

De slaapkamergeluk is een mooie plant voor de kamer. Het heeft hele kleine bladeren en groeit in de breedte. Het wordt ook mooi hoog waardoor je hem ergens anders kunt zetten voor een mooier uitzicht. De slaapkamergeluk kun je het beste in een koele ruimte plaatsen. Zo blijft hij langer gezond. Ook heel goed om in je kantoorruimte te plaatsen. De slaapkamergeluk groeit het beste in het donker dus niet gelijk in contact met zon. Je zult merken dat hij daardoor ook mooi groen blijft. De slaapkamergeluk kan wel met veel water. Dus je gaat hem tijdig water moeten geven, zodat hij goed kan groeien.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top