skip to Main Content

Handige tips van een loodgieter voor het hangen van uw tuinlamp

 

Bent u de tuin aan het decoreren? Een tuin moet er niet alleen overdag, maar ook in de avond prachtig uitzien. Dit kan alleen met een tuinverlichting. Wist u dat de loodgieter kan helpen met het hangen van uw tuinlamp? Een loodgieter geeft graag wat handige tips om dit te doen.

Een tuinlamp aansluiten gebeurt niet zomaar. U gaat met een aantal factoren rekening moeten houden. Ten eerste is de plaats van hangen belangrijk. Als u dit zelf gaat doen zorg er dan voor dat u genoeg kennis heeft van elektriciteit, omdat u hiermee gaat starten.

Loodgieter in Almere geeft jou handige tips voor het hangen van uw tuinlamp. Lees meer

Hoeveelheid

Voordat u gaat beginnen met hangen van uw tuinlamp gaat u eerst kijken hoeveel lampen er nodig zullen zijn. Daarnaast gaat u een plan maken waar in uw tuin er allemaal een lamp nodig is. Houd u rekening met de afstand tussen de lampen. Let bij het plannen op dat u de lampen niet te dichtbij plaatst. Waarom is het belangrijk om te weten hoeveel lampen u gaat hangen? Het moet behalve licht geven ook mooi staan in uw tuin. Als u weet hoeveel lichten er nodig zullen zijn dan kunt u precies het aantal gaten boren, draden trekken en geultjes graven.

Bron

De tuinlampen gaan niet zomaar aan, daarvoor is een bron nodig. U gaat eerst moeten weten van waar u de stroom vandaan haalt. U gaat de stroom uit de groepenkast moeten halen, maar wat belangrijk is om te weten als er stroom gebruikt wordt van een bestaande groep of een nieuw groep uit de groepenkast.

Voltage

Het aansluiten van een tuinverlichting kan op een laagspanning dat is 12 Volt, zonne-energie of een netspanning van 230 Volt. Bij gebruik van zonne-energie gaat u de tuinlamp bevestigen en indien de zon schijnt kan hij aangaan. De verlichting van een zonne- energie is wel minder. Als er dus geen zonnetje schijnt gaan zulke tuinlampen niet aan. De netspanning van 230 volt is tot nu de beste, omdat je de tuinlamp rechtstreeks verbindt op het stroomnet. Een lamp die hierop bevestigd is kan grote oppervlakken verlichten. In zulke gevallen gaat u de grondkabel minimaal halve meter diep leggen. Als u gebruik wilt maken van de laagspanning hoeft u de draden niet zo diep te verstoppen.

Om de tuinlamp aan te sluiten moet u op enkele punten letten voordat u begint. Zorg er altijd voor dat u de stroom eerst uitschakelt. Om er zeker van te zijn kunt u met een spanningszoeker controleren als er nog stroom is. De draden van de installatiekabel en lamp moet eerst gestript worden met een striptang. Nadat mag de grondkabel verbonden worden met de lampkabel. Als u al klaar bent kun je de stroom weer inschakelen om te kijken als de lamp werkt. Werkt hij goed dan kunt u de lamp bevestigen zoals het moet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top