skip to Main Content

Enkele tips voor schilder mogelijkheden in jouw tuin

schilderenWil je jouw tuin mooier maken en laten passen bij jouw huis? Een goedkope oplossing is om de tuinmeubelen en hekwerk opnieuw te schilderen. Herschilderen geeft een nieuw en fleurig leven aan jouw tuin en ook aan jouw planten. Je kan het zelf schilderen of je kan een professionele schilder van het schildersbedrijf Veldhoven vragen om het werk voor je aan te pakken. Hier zijn er enkele tips die je kunt gebruiken als je van plan bent jouw tuin te schilderen.

  1. Bekijk de weersvooruitzichten

Een van de eerste dingen waarmee je rekening moet houden bij het schilderen van jouw tuin, is het weer. Kies een fijne, droge dag die niet te koud is. Zorg ervoor dat de muren of meubelen die je wilt schilderen ook volledig droog blijven, aangezien waterdruppels en hoge luchtvochtigheid met water gevulde bellen op verf kunnen veroorzaken.

  1. Evalueer jouw meubels

Bekijk de meubels die je wilt schilderen goed voordat je gaat schilderen. Ga na of het de schilderbeurt waard is. Je kunt een wiebelige stoel zeker repareren of krassen en deuken repareren, maar als een stoel verrot is of de plastic poot van een tafel gebarsten is en uit elkaar valt, is het misschien tijd voor nieuw meubilair.

  1. Bescherm jouw planten en tuin

Je wilt niet dat jouw dure en mooie planten bedekt zijn met heldere verf – en jouw buren zullen je ook niet bedanken voor het schilderen van die van hen! Zorg ervoor dat je jouw omringende hekken, muren en grond beschermt met stofvellen, vooral als je van plan bent een verfspuit te gebruiken. Het zou helpen als je de handvatten, sloten en ramen van het huis en het hek van de tuin ook zou bedekken met krantenpapier en plakband om de kleur alleen op de gewenste plekken te verspreiden. Zorg ervoor dat je kleinere borstels hebt voor de details, en houd een voorraad handdoeken bij de hand om gemorste vloeistoffen snel op te ruimen.

  1. Kies nieuwe gebieden voor kleur

Zoek naar nieuwe gebieden om kleur toe te voegen. Neem een paar minuten de tijd om door de tuin te lopen en probeer deze met andere ogen te zien. Je kan ook een vriend vragen dit voor je te doen. Misschien ontdek je een nieuw gebied om planten toe te voegen. Het opnieuw schilderen van jouw hekwerk is een echte aanrader als je de tuin een nieuwe en frisse look wilt geven.

  1. Laat het over aan de experts

Dankzij de eenvoudig te volgen filmpjes op YouTube, wilt eenieder het tegenwoordig zelf proberen. Begrijpelijk, want je bespaart geld. Ga je gang en zet die wandplank op, verwissel je kraan en schilder de muren zelf – je zult waarschijnlijk veel geld besparen – maar als het gaat om het schilderen van de buitenkant van je huis, kun je het beste de experts inhuren. Het is best zware werk van het voorbereiden van de wanden, bedekken van de omgeving tot het schrappen van oude verf. Te veel om zelf te doen. Door het aan de expert over te laten bespaar je veel energie en je weet dat het verf niet los zal raken.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top