skip to Main Content
Tips Om Wespen Op Een Veilige Manier Te Bestrijden In Jouw Tuin

Tips om wespen op een veilige manier te bestrijden in jouw tuin

Het is lekker weer en je wil genieten van je boterham, een glaasje limonade in de tuin en een goed boek. Niets kan je dag meer verpesten, je gaat naar buiten en ziet meteen dat aan je mooie fantasie een einde komt. Je tuin zit namelijk vol met wespen. Ken je dat?

Behalve dat wespen irritant zijn, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.

Wespen komen graag af op zoete geuren en blijven dan rond hangen. Ook kan een wespensteek gevaarlijk zijn voor personen met een allergie. Wist je dat alleen in Nederland jaarlijks al 5 tot 10 personen komen te overlijden als gevolg van een wespensteek.

Tip en tricks om veilig wespen bestrijden

 Een wespenval plaatsen

Een wespenval maken is makkelijk. Je kan een fles door het midden open snijden en de bodem vullen met een zoetstof. Plaats de bovenste stuk onderste boven in de fles. De wesp zal afkomen op de zoetigheid, eenmaal in de fles gaat hij niet meer eruit kunnen. Probeer de zoetigheid zo dik mogelijk te makkelijk. Hierdoor gaan de wespen niet zo makkelijk uit de fles kunnen. Tegenwoordig kun je ook wespenvallen en zakken kopen.

 Een neppe wespennest plaatsen in de tuin

Wespen kun je ook bestrijden met the wespinator. Met nog een nest in de buurt hebben de wespen het gevoel dat ze in het gebied van een ander wespenfamilie zijn. Wespen houden van een eigen territorium en komen niet in de buurt van een ander wespenfamilie.

 Waterzak

Een waterzak gevuld met water schrikt de wespen ook af. Het water in de zak geeft een flikker licht waar wespen niet goed tegen kunnen.

 De geur van knoflook

Wespen houden niet van de geur van knoflook. Knoflook is daarom een effectief middel om wespen te verjagen.

 De geur van tomaten of munt

Ook van deze geuren houdt de wesp niet.

 De geur van ammoniak

Een kom met water en ammoniak houdt wespen ook op een afstand.

 Water spuiten

Je kunt ook waterspuiten op een wespennest maar hiermee zou ik wel voorzichtig zijn.

 Een insectenlamp

Een insectenlamp heeft een UV licht dat insecten aantrekt. Ook de wesp voelt zich aangetrokken tot dit licht. De wesp vliegt naar het UV licht en wordt meteen geëlektrocuteerd of verband.

 Lavendel

Lavendel heeft een sterke geur waar de wesp absoluut niet van houdt.

 Ui

Plaats een stuk gesneden ui in water en gegarandeerd blijven de wespen op afstand.


Wij hopen dat jij deze tips en tricks kunt toepassen om op een veilige manier wespen te bestrijden. Wespen kunnen heel gevaarlijk zijn voor je kinderen of je huisdier. Bij kleine kinderen weet je natuurlijk niet of zij allergisch zijn tegen een wespenprik wat natuurlijk fataal kan gaan aflopen.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top